En vågad identitet till en ovanlig konferens
Confront Conference är ingen vanlig konferens, och det är något vi ville vara tydliga med i den visuella identiteten vi tog fram. Confront handlar om att konfrontera satta normer och utforska och utveckla sambandet mellan webb och design.
Logotyp
Logotypen är både en referens till html kod "<.../>" men även en form som både är konfrontativ, och genom att vrida/vika formen hamnar "front" baklänges. Det handlar om att vrida och vända på perspektiv och våga vara lekfull i det.
Designelementen som skapar ett unikt varumärke
Typsnitten och mönstret är fasta inslag i den visuella identiteten som gör den helt unik och igenkännlig år från år. Konferensen är dock mer som en festival, som varierar utseende beroende på tema och trender, så illustrationer och färgpalett kan variera. Just därför är de fasta inslagen så viktiga för igenkänningen.
Print & Merch

Web & Social

Confront Conference 2019
Föränderlig men igenkännlig
För Confront tog vi fram en Visuell identitet packad med design element och extra design för att se till att all kommunikation var enhetlig och vass. Utöver identiteten med logga, typsnitt, färger, tonalitet, Grafisk manual, illustrationer och ikoner, tog vi även fram en strategi och design för sociala medier, en egen bildbank, broschyr, affisch och hemsida.
TEAM
Odd & Mighty
KUND
Confront
TYP
Visuell identitet, Logotyp, Grafisk manual, Illustration, Ikoner, Broschyr, Affisch, ID-kort, Webbdesign, Bildbank.
TJÄNST
Visuell identitet
Odd & Mighty
Catalina Aguilera
AD & Grafisk designer
hello@oddmighty.se
+46(0)72-312 07 13
Magnusladulåsgatan 3
c/o The Park Södra